Presentació Esbossos 2018

La Falla Plaça de l’Arbre va presentar anit els esbossos de les falles que s’alçaran les properes festes falleres en la plaça del mateix nom. L’acte presentat pel poeta Daniel Esteve estigué presidit per les falleres majors Laura Mora Pérez i Maria Jesús García Marco amb els seus presidents Alex Pujol García i Vicent Pastor Torralba.
Els artistes assistiren a l’acte per explicar els seus projectes. Emilio Tamarit (falla infantil) amb el lema «Bomberlandia» vol escenificar una ciutat de xiquets que juguen a ser bombers apagant els incendis. Metafòricament Emili vol contar que els xiquets banalitzen els problemes dels majors, molt donats a causar incendis e tot allò que toquen. Al llarg de les escenes els xiquets envolten una boca d’incendi amb les seus mànigues d’aigua i balafien mitjos per a resoldre problemes senzills com; utilitzar una avioneta per rescatar un gatet, col·locar la malla elàstica per a botar i traure el camió de bombers per a passejar pels carrers. Completen la falla un exèrcit de panderoles, que també juguen a ser bomberes.
L’artiste Juane Cortell, després del seu èxit de l’any passat, presentà en primícia el seu projecte del any 2018 que du per lema «Ítaca», on compara el viatge turmentós d’Ulisses en l’Odissea al de qualsevol persona, amb eixa recerca incessant de la felicitat de l'ésser humà. Carregat de metàfora, Juane prepara un treball al seu més pur estil, buscant que la plaça de l’Arbre es convertisca en un referent dins del barri del Carme i el visitant no passe de llarg.
A l’acte s’afegiren falleres majors i presidents/entes de les falles veïnes del Barri del Carme que volgueren acompanyar als seus companys de sector i agrupació.